Kolektivna znamka

Zadnja leta v tekstilni stroki opažamo velik upad dela in s tem posledično zapiranje obrtnih obratov, kar vodi k zmanjševanju števila zaposlenih. Vdor tekstila iz bližnjega vzhoda se še hitreje stopnjuje in neposredno ogroža kakovostne domače proizvode. Iz navedenih razlogov so člani sekcije tekstilcev pripravili predlog kolektivne znamke, ki so jo poimenovali "Izdelek slovenske obrti". Znamko, ki jo je Obrtno-podjetniška zbornica Slovenija že prijavila, bi lahko uporabljali njeni člani, z njo pa bi potrošnike opozarjali na kakovostne izdelke obrtnikov, jih informirali in promovirali obrt. 

Pogoji za  podelitev uporabe pravice kolektivne znamke "Izdelek slovenske obrti" so določeni v Pravilniku o pogojih podeljevanja pravice do uporabe kolektivne znamke "Izdelek slovenske obrti" in kriterijih. Pravico do pridobitve in uporabe te znamke imajo člani za svoje izdelke in storitve ob upoštevanju pogojev uporabe znamke za promocijo svojih izdelkov ali storitev. Označevanje z znamko "Izdelek slovenske obrti" se izkazuje za izdelek ali storitev, ki ga je proizvedel oziroma opravil član OZS.

 

O kolektivni znamki

Izdelek slovenske obrti je blagovna znamka, ki je v svojem vsebinskem in organizacijskem smislu neločljivo povezana z Obrtno – podjetniško zbornico Slovenije. Zato njena vizualna identiteta izhaja iz korporativne podobe te krovne organizacije. Logotip Izdelek slovenske obrti  je po svoji grafični strukturi popolnoma skladen z logotipom OZS in je od njega prevzel tudi tipske barve in primarno tipografijo. Znak je sestavljen iz dveh sestavnih delov. V ospredju je plapolajoča tkanina. V ozadju je krožna oblika, ki ponazarja svet in je prav tako del celostne podobe krovne organizacije. Skupaj tvorita črko Q, mednarodno oznako za kvaliteto quality.

 

IMETNIKI CERTIFIKATA

 • ATELJE DA-DA d.o.o., 
  ULICA GRADNIKOVE BRIGADE 49, 
  5000 NOVA GORICA

 • ATLET SPORT,
  TAPETNIŠTVO, ALEŠ BUKOVEC s. p.
  ZAPUŽE 16A,
  4275 ZAPUŽE

Za pravilno delovanje strani uporabljamo piškotke. / We use cookies to improve our website and your experience when using it. Več informacij / More Information povezava / link.

Sprejemam piškotke / I accept cookies from this site